Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στην απαγόρευση των συναθροίσεων τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενη, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Ειδικών Φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου.

«Το πρώτο είναι το ζήτημα της υγείας κάτι για το οποίο έχουν αποδείξει οι διοργανωτές εκδηλώσεων και οι οργανώσεις του μαζικού κινήματος και οι πολίτες ότι μπορούν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κάτι, το οποίο φάνηκε περίτρανα την 17η Νοεμβρίου και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι ήμουν παρών» τόνισε ο κ. Καμπαγιάννης με τον κ. Μαυροειδάκο να αντιδρά έντονα φωνάζοντας πως 1500 διαδηλωτές βρέθηκαν ενάντια στους αστυνομικούς.

«Επειδή δεν έχω καλό ήχο και ακούω ένα νιαούρισμα» απάντησε στην ένταση από την πλευρά του ο δικηγόρος αναφέροντας πως ήταν «παρών όταν οι αστυνομικοί παραβίαζαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γιατί δεν τηρούσαν αποστάσεις».

Όσον αφορά στο θέμα της νομιμότητας, υπογραμμίστηκε πως «είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενη. Η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αμφισβητεί την συνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων».

Με έντονες αντιδράσεις σχετικά με τη σημερινή συγκέντρωση για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την αμφισβήτηση της υγειονομικής ασφάλειας από την πλευρά του κ.Μαυροειδάκου, ο δικηγόρος τόνισε πως «σήμερα δεν τιμούμε μόνο τη μνήμη ενός 15χρονου μαθητή που δολοφονήθηκε, τιμούμε και το ενδεχόμενο της εξέγερσης, ότι δηλαδή όταν η αστυνομία και τα κράτη και οι κυβερνήσεις υπερβαίνουν το νόμο και ξεπερνάνε τη νομιμότητα, τότε οι πολίτες εξεγείρονται. Αυτό είναι προφανές ότι δημιουργεί φόβο αλλά είναι ένα υπαρκτό, ιστορικό ενδεχόμενο».

«Καλείτε τον κόσμο σε εξέγερση», «να πάτε εκεί να φάτε το πρόστιμο. Το πρόστιμο σας περιμένει!», «Δικηγόρε να μάθεις να φέρεσαι, νιαουρίσματα εκεί που ξέρεις»  ήταν μερικές από τις αντιδράσεις του Γενικού Γραμματέα Ειδικών Φρουρών με τον Θανάση Καμπαγιάννη να επισημαίνει πως «χαίρομαι πάρα πολύ που προκαλώ τέτοιες αντιδράσεις αλλά αν μπορώ να ολοκληρώσω τη φράση μου. Καταλαβαίνω την ταραχή αλλά νομίζω ότι κάνουμε ένα διάλογο». «Όταν ακούω κάποιον ο οποίος απευθύνεται με έναν τρόπο, μπορώ να τον ακούω. Ειδάλλως ακούω θόρυβο», πρόσθεσε.

Τέλος, όσον αφορά στις αντιδράσεις απέναντι στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, γεγονός που όπως υποστήριξε ο Στρ. Μαυροειδάκος έχει στιγματίσει τους αστυνομικούς, ο κ. Καμπαγιάννης τόνισε πως «έκρινε το δικαστήριο ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, δεν ήταν περαστικός πολίτης, ήταν εντεταλμένος σε υπηρεσία, ήταν δηλαδή το περιπολικό που παρείχε προστασία στη ζωή και την περιουσία των πολιτών σε εκείνη την περιοχή», ενώ κατέληξε πως όσον αφορά τη γενικότερη αστυνομική αυθαιρεσία στη χώρα «η επιτροπή Αλιβιζάτου που πρόσφατα έκανε ένα πόρισμα εντόπισε συστημικό πρόβλημα βίας και αυθαιρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να καθάρει συγκεκριμένες αυθαιρεσίες».

*Σημειώνεται πως αυτή την ώρα ο Θανάσης Καμπαγιάννης έχει προσαχθεί από την ΕΛ.ΑΣ.