Στα χέρια ενός ακόμα μέλους του κομματικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας περνάει ένας ακόμα δημόσιος φορέας, όπως αυτός της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Καλαμάτας, με το μέλος του μητρώου στελεχών των γαλάζιων, Πιπίνα Κουμάντου, να αναλαμβάνει το τιμόνι της Βιβλιοθήκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Π. Κουμάντου είχε κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας τον Μάιο του 2018, όταν με το άρθρο της «Ποιος είναι αυτός ο Γκοτζαμάνης» είχε επί της ουσίας αμφισβητήσει τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος, παρουσιάζοντας τη δολοφονία του ως αποτέλεσμα σύγκρουσης με το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη.

απόσπασμα από το ανιστόρητο άρθρο της Π. Κουμάντου

Ήταν, τότε, μόλις λίγες ημέρες μετά την ανιστόρητη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναρωτιώταν «τι τον νοιάζει τον 17χρονο αν έγινε το 1963 η δολοφονία του Λαμπράκη», απαντώντας σε αναφορά του -πρωθυπουργού τότε- Αλέξη Τσίπρα στη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη.

Λίγες ημέρες μετά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε το άρθρο της Π. Κουμάντου, κατά το οποίο περιέγραφε ούτε λίγο ούτε πολύ ένα «δυστύχημα», μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει τη δολοφονία ως «μυθεύματα και αριστερές συνωμοσιολογικές θεωρίες».

Δύο χρόνια αργότερα, η Π. Κουμάντου είναι η επιλογή του υπουργείου Παιδείας και της Νίκης Κεραμέως για την ηγεσία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, με τη θητεία της ίδιας και του υπόλοιπου Εφορευτικού Συμβουλίου να είναι τριετής.

Για την ιστορία, αναπληρώτρια πρόεδρος διορίστηκε η Σταυρούλα Γρουσουζάκου, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βέργας, αντιπρόεδρος της Βιβλιοθήκης ορίστηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς και αναπληρωτής του ο γιατρός Γιώργος Παντελόπουλος.

Μέλη ορίστηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, φιλόλογος Αντωνία Παυλάκου με αναπληρώτρια τη φιλόλογο Δήμητρα Ανδρινοπούλου. Ο Αναστάσιος Διονυσόπουλος, δημόσιος υπάλληλος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με αναπληρώτρια την Παρασκευή Παντελάκη, εκπαιδευτικό. Η Ανδριανή Ρουσσοπούλου, ψυχολόγος, πρόεδρος του Ιδρύματος “Ευσταθία Ι. Κωστοπούλου” με αναπληρώτρια την εκπαιδευτικό Φωτεινή Βασιλοπούλου.