Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθεί το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη. Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στη νοτιοδυτική Ισπανία, τη νότια και τη νοτιοανατολική Πορτογαλία. Όπως επισημαίνεται, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 47 βαθμούς κελσίου τις επόμενες μέρες, ενώ ίσως να ξεπεράσουν τον αριθμό – ρεκόρ των 48 βαθμών που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1977.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισπανίας εξέδωσε προειδοποίηση μέχρι τουλάχιστον και την Κυριακή στην οποία αναφέρει ότι ο καύσωνας στα νοτιοδυτικά θα είναι «ιδιαίτερα έντονος και θα έχει διάρκεια». Υπενθυμίζεται ότι το εθνικό ρεκόρ για την Πορτογαλία είναι 47,4 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε το 2003 στην περιοχή Αλεντέχο στα νότια, ενώ στην Ισπανία το αντίστοιχο ρεκόρ καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2017 με 47,3 βαθμούς κελσίου.

Την ίδια στιγμή, θερμοκρασίες – ρεκόρ καταγράφονται στη Γερμανία, την Βρετανία, τη Νορβηγία αλλά και τη Σουηδία, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας The Weather Company, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του φυσιολογικού κατά τον Αύγουστο και μέχρι τον Οκτώβριο.