«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα προτιμούσα αν αυτό άρχιζε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για την ανάγκη να αντιστραφεί η επεκτατική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. 
 
«Η έξοδος από αυτή την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή», πρόσθεσε, προειδοποιώντας για πιθανές αντιδράσεις σοκ σε τέτοια μέτρα.
 

Η Βρετανία δεσμεύεται ακόμα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία

 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα τη Δευτέρα να μην προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές των εταιρικών φόρων, λέγοντας ότι όσο η χώρα παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ένωσης.
 
«Η Βρετανία συνεχίζει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Σόιμπλε ερωτηθείς για το εάν τα σχέδια της Βρετανίας να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα διαγωνισμό ντάμπινγκ. «Άρα, δεσμεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, η κυβέρνηση είχε ήδη παρουσιάσει επιγραμματικά τα σχέδια για μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 17% έως το 2020, ενώ χαρακτήρισε «εικασίες» τις όποιες συζητήσεις για περαιτέρω μειώσεις.