Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν στην ίδια ανακρίτρια άλλοι δύο συνάδελφοί τους, από το κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Την Τετάρτη έχουν κληθεί να απολογηθούν στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, από το σύνολο των 15, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες του.
 
Μετά την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι έξι προφυλακισθέντες μεταφέρθηκαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, όπου θα παραμείνουν προσωρινά μέχρι να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν. 
 
Οι άλλοι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που απολογήθηκαν χθες αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Οι όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους, ενώ στον έναν από τους δύο επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ. 
 
Η χθεσινή -μαραθώνια- διαδικασία ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Σερρών, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των κατηγορούμενων. 
 
Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, οι υπόλογοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσέρχονταν ένας-ένας στην ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή, στην οποία κλήθηκαν να δώσουν -για περίπου μία ώρα ο καθένας- εξηγήσεις για τα βασανιστήρια που φέρονται ότι έκαναν στον 42χρονο Αλβανό κακοποιό.
 
Μετά το πέρας της διαδικασίας, η ανακρίτρια Γεωργία Τουτουντζή και ο εισαγγελέας Φίλιππος Παπαδόπουλος, περί τις 10 το βράδυ, τους κοινοποίησαν την ομόφωνη ετυμηγορία τους.
 

Προσφυγή κατά των ενταλμάτων κράτησης

Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι των έξι προφυλακισθέντων, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προσφύγουν κατά των προσωρινών ενταλμάτων κράτησης, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι στην περίπτωση των εντολέων τους καταστρατηγήθηκαν οι κανόνες της ποινικής δικονομίας. 
 
«Λόγω της ακυρότητας που υπάρχει στην προδικασία εξαιτίας δικονομικών θεμάτων, οι συνήγοροι υπεράσπισης, θα ασκήσουν από αύριο [σ.σ. σήμερα] προσφυγές κατά των ενταλμάτων σύλληψης, οπότε δικονομικά όλοι οι κατηγορούμενοι θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν κάποιες πράξεις στις διαδικασίες» ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Παναγιώτης Καρίπογλου.
 
Από την πλευρά του, ο συνάδελφός του Δημήτρης Τσάκος -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Κατά την εξέταση των κατηγορουμένων από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δεν τηρήθηκαν οι δικονομικοί κανόνες. Δεν εκλήθησαν, προσήχθησαν και εξετάστηκαν προφορικώς. Παράλληλα, πριν περαιωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής ασκήθηκε ποινική δίωξη […] Η δικογραφία αυτή ξεκίνησε από την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Άμφισσας ο οποίος απήγγειλε δίωξη για πολλαπλά αδικήματα, τα οποία δεν συρρέουν. Η ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι άκυρη, διότι δεν περαιώθηκε νομίμως η προκαταρτική εξέταση, την οποία είχε διατάξει προηγουμένως. Έγιναν βεβιασμένες ενέργειες, αλλά έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος με τους συναδέλφους του, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Ευάγγελος Γραμμένος σημείωσε: «Θα έπρεπε να περατωθεί, κατά τον τρόπο που ορίζει στην ποινική διαδικασία, η προκαταρκτική εξέταση, στην οποία καλείται ο ύποπτος να καταθέσει και υπογράφει την κατάθεσή του. Εδώ δεν υπήρξε κλήση των παρόντων κατηγορουμένων ως υπόπτων. Δεν κλήθηκε στην προκαταρκτική εξέταση ο εντολέας μου και οι υπόλοιποι».