Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Σμπώκος φέρεται να είχε ζητήσει από συγκατηγορούμενο του στην υπόθεση των ρωσικών όπλων, να χρησιμοποιήσει την εταιρεία συμφερόντων του Glavis International.

Στην εν λόγω εταιρία φαίνεται να κατέληξε ποσό 12.247.000 ευρώ που κατά το κατηγορητήριο είναι προϊόν δωροδοκίας από την προμηθεύτρια των TOR-M1 ρωσική εταιρία ANTEY, το οποίο διακινήθηκε μέσω του επιχειρηματία Βλάσση Καμπούρογλου που βρέθηκε νεκρός πέρυσι σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα.

Ο Γ. Σμπώκος που αρνείται την κατηγορία, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η απολογία του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών είναι από τις τελευταίες που λαμβάνουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι σύντομα πρόκειται να ολοκληρώσουν την έρευνα και να κλείσουν την δικογραφία για τα TOR-M1. Για την υπόθεση των ρωσικών όπλων έχουν απολογηθεί σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των άλλων, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, οι χρηματιστές Γιώργος και Πέτρος Χριστοδουλίδης, κ.α

Αμέσως μετά την περαίωση της αυτής ανάκρισης οι δικαστικοί λειτουργοί ετοιμάζονται να ανοίξουν τον κύκλο των απολογιών για την υπόθεση της σύμβασης για την προμήθεια των υποβρυχίων. Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν οι δύο υπεύθυνοι εταιριών που έχουν σημαντικό ρόλο στην διακίνηση χρημάτων.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να συναντηθούν το Νοέμβριο στη Χάγη με συναδέλφους τους από την Ελβετία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Αγγλία, όπου θα ζητήσουν επίσπευση διαδικασιών για το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών που πιθανολογείται, ότι σχετίζεται με αποδέκτες μιζών από τις συμβάσεις των υποβρυχίων.