Με υπόμνημα δύο σελίδων απολογήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεσης της οργάνωσης. 
 
Στο υπόμνημά του ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση. Ο Α. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.
 

Οι ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες και στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


 
Αύριο η απόφαση για την Ελένη Ζαρούλια

 
Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της απολογίας της.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στις εφέτες ανακρίτριες οι βουλευτές της Χ.Α., Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος.