Ο 27χρονος Σύριος που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη περασμένη εβδομάδα, ως φερόμενο μέλος του Ισλαμικού Κράτους, απολογήθηκε τη Τρίτη στον ανακριτή και στη συνέχεια προφυλακίστηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά την σύλληψή του έπειτα από επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στη δομή του Ελαιώνα, ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι άνηκε στον ISIS, υποδεικνύοντας τον εαυτό του σε βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί δολοφονίες αμάχων από τον ISIS το 2014.

Ωστόσο κατά την απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που τον βαραίνει, υποστηρίζοντας πως η αποδοχή της συμμετοχής του στο ισλαμικό κράτος, καθώς επίσης και στις ενέργειές του, ήταν προϊόν του βασανισμού του από τους αστυνομικούς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, αφορούν σε ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο, όπου διέμενε.