Ο 29χρονος Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ο οποίος τραυμάτισε άλλους τρεις αστυνομικούς, κατάγονταν από το Κάνσας (Μισούρι) αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση για τις ανακρίσεις.
 
Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.
 
Εντωμεταξύ, δεν έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής τα αίτια που ανάγκασαν τον Λονγκ, που ήταν Αφροαμερικανός, να επιτεθεί στους αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ και στη συνέχεια, να δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά τους, την ημέρα των 29ων γενεθλίων του, σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη.
 
Σημειώνεται ότι πόλη έγινε το επίκεντρο κοινωνικής αναταραχής από τις 5 Ιουλίου, όταν η αστυνομία σκότωσε τον Αφροαμερικάνο Άλτον Στέρλινγκ.
 

Έκκληση για ενότητα

 
Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, μετά από τον φόνο τριών αστυνομικών στην Μπατόν Ρουζ της πολιτείας Λουιζιάνα, και προειδοποίησε να μην χρησιμοποιηθεί το αιματηρό γεγονός για να οξυνθούν οι πολιτικές διαμάχες κατά τη διάρκεια της έντονα διχαστικής προεκλογικής περιόδου
 
«Έχουμε τους διχασμούς μας και δεν είναι κάτι καινούργιο», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη τύπου, «για αυτό είναι τόσο σημαντικό για όλους τώρα να εστιαστούν σε λόγια και πράξεις που θα μπορέσουν να ενώσουν τη χώρα περισσότερο». «Δεν χρειαζόμαστε εμπρηστικές ρητορείες», τόνισε.
 
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον αποκάλεσε τον φόνο των τριών αστυνομικών χθες στην Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα «καταστροφικό». 
 
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία, το μίσος, και την επίθεση εναντίον ανδρών και γυναικών που εκθέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο κάθε μέρα, στην υπηρεσία των οικογενειών και κοινοτήτων μας», είπε σε γραπτή δήλωσή της η Κλίντον.
 
«Η καταστροφική επίθεση σε αστυνομικούς στην Μπατόν Ρουζ είναι επίθεση εναντίον όλων μας», τόνισε.