Κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική μάχη, απηύθυνε από την Πάτρα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τα διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου. 
 
Όπως ανέφερε «το κάλεσμά μας είναι ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού και ταυτόχρονα λέμε όχι στα δεσμά της Ε.Ε των μονοπωλίων».
 
Ο Δ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «η νέα Ελλάδα που γεννιέται, σπάζοντας το κέλυφος και θρυμματίζοντας τις αλυσίδες της, όπως λέει ο Αντώνης Σαμαράς, είναι η νέα Ελλάδα που έχουν παραγγείλει στην κυβέρνηση, δηλαδή στο πολιτικό προσωπικό τους, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες». 
 
Όπως υπογράμμισε, σε αυτό το σημείο «είναι η Ελλάδα στην οποία έχει τσακιστεί κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα» και πρόσθεσε: «Οι μισθοί στον πάτο, οι συλλογικές συμβάσεις στον αέρα, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στο μηδέν, ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στα χέρια των καπιταλιστών για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Σε αυτή τη νέα Ελλάδα θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια. Αυτή την Ελλάδα περιγράφει ο Σαμαράς, την Ελλάδα που προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, τις βαθιές και αναγκαίες για το κεφάλαιο αλλαγές και γι' αυτό η εργατική τάξη, ο λαός η νεολαία θα συνεχίζουν να ματώνουν».
 
Ο Δ. Κουτσούμπας συνέχισε, λέγοντας ότι «οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας είναι υπαρκτές, μόνο που θα απελευθερωθούν προς όφελος των λαϊκών αναγκών, όταν ο λαός πάρει την εξουσία, όταν αυτός θα κάνει κουμάντο στην οικονομία». 
 

Και να φύγουν, θα μείνουν οι κομμένοι μισθοί

Ασκώντας σε αυτό το σημείο κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «αυτό το ξέρει καλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα κοροϊδεύουν ότι ο λαός μας μπορεί να δει χαΐρι και προκοπή μέσα σ' αυτό το σύστημα, με αυτή την εξουσία». 
 
Και συμπλήρωσε: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψηφίζουμε και φεύγουν, αυτοί μπορεί να φύγουν και να φύγουν, δεν το συζητάμε, αλλά δεν λέει ότι εδώ θα μείνουν οι κομμένοι μισθοί και οι συντάξεις, η διάλυση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης. Εδώ θα μείνουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που κάθε φορά θα φέρνουν νέα μέτρα για τη δημοσιονομική πειθαρχία και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η ΝΔ με τους επενδυτές ανά τον κόσμο που της χτυπούν την πόρτα για να επενδύσουν στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «υγιείς» και «νομιμόφρονες» επιχειρηματίες και τις δημόσιες επενδύσεις, για την ίδια ανάπτυξη, την καπιταλιστική ανάπτυξη μιλούν». Δηλαδή, όπως πρόσθεσε, «μιλούν για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που θα πατήσει στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που ισοπέδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα αποκαταστήσει στα προηγούμενα επίπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ».
 
 

Προμήνυμα λαϊκής ανάτασης
 

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ανέφερε ότι «η χτεσινή νίκη στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, όπου η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι προμήνυμα λαϊκής ανάτασης, ενίσχυσης του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές την Κυριακή 25 Μάη και στις τοπικές εκλογές την Κυριακή 18 Μάη».