Με ψήφους 438 υπέρ η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενώ μόλις 20 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων, αφού προηγηθεί η Τρίτη ανάγωνση. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για τις πρώτες «χριστουγεννιάτικες» εκλογές στη Βρετανία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναμένεται ότι θα είναι απρόβλεπτες

Σημειώνεται πως παρά τη συμφωνία των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν επιχείρησε να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από 12 σε 9 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτή η σχετική τροπολογία. Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε πεπεισμένος πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές. Νωρίτερα, είχε διαμηνύσει  ότι από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε νέα παράταση για την ημερομηνία του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου, καλύφθηκε η απαίτηση τους για άτακτη υποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση. Ο Κόρμπιν  πρόσθεσε ακόμα ότι οι Εργατικοί θα διεξάγουν «την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική καμπάνια για τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γνωρίσει η χώρα μας».

Άλλες τροπολογίες, όπως η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Ευρωπαίους πολίτες, μόνιμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν συζητήθηκαν τελικά από τη Βουλή.

Τις εξελίξεις «χαιρέτισε» ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, που ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που ανακοινώνεται παράταση για το Brexit και αποχαιρέτησε τους Βρετανούς. Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες νωρίτερα, γνωστοποιούσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να δώσουν στη Βρετανία μια ακόμα παράταση για το Brexit. «Οι 27 (κράτη – μέλη της ΕΕ) συμφώνησαν να δεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για μια ευέλικτη αναβολή του Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2020».