Μια ομάδα συγκεντρωμένων έβρισαν και προπηλάκισαν τον πρώην υφυπουργό Παιδείας κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια τον κυνήγησαν μέχρι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου και μπόρεσε να απομακρυνθεί με ασφάλεια.
 
Η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, καταδίκασε την επίθεση στον Κώστα Ζουράρι και την χαρακτήρισε μεμονωμένο περιστατικό. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του κ. Ζουράρι ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ένα δυσάρεστο μεν, αλλά μεμονωμένο περιστατικό», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Προσθέτει δε ότι «προκλήθηκε από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον κύριο κορμό των εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου που διαδήλωσαν ειρηνικά».
 
Τον προπηλακισμό του βουλευτή των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι τη συγκέντρωση «καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής». Σημειώνει δε ότι «αυτό γίνεται αντιληπτό και από  τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρη, και από τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia».
 
Εκτιμά ότι η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση «που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες».

 

ΑΝΕΛ: Φασιστική ενέργεια ο προπηλακισμός

 
«Συνιστά φασιστική ενέργεια και είναι απολύτως καταδικαστέος ο προπηλακισμός που δέχθηκε ο βουλευτής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις, στη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία” από τα Σκόπια», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου. 
 
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνει πως «φασιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, ούτε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία μας».