Νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναμένεται να μειωθεί δραματικά ο χρόνος αναμονής της έγκρισης ή απόρριψης μίας αίτησης παροχής ασύλου φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr, καθώς σήμερα ο χρόνο αναμονής μπορεί να φτάσει έως και τον έναν χρόνο.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης των τεσσάρων βαθμών εξέτασης της αίτησης ασύλου σε δύο, καθώς η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα με τόσο χρονοβόρα διαδικασία, χωρίς όμως να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές άλλες πληροφορίες.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητάει μεγαλύτερη αστυνόμευση στα κέντρα προσφύγων, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοια δεν θίγει τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων, αλλά αντιθέτως, ζητούν οι ίδιοι μία τέτοια εξέλιξη.
 
Σημειώνεται ακόμη πως, βάση του δημοσιεύματος, ο υπουργός διαμήνυσε πως θα παραμείνει στη θέση του, υπογραμμίζοντας πως έχει αλλάξει διάθεση σε σχέση με την παραίτηση που είχε υποβάλλει στον πρωθυπουργό.
 
«Τουλάχιστον μέχρι τον ανασχηματισμό» φέρονται να τονίζουν συνεργάτες του, κατά το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πληροφορίες που τον θέλουν να παραμένει ακόμα και μετά από έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του βορείου Αιγαίου, με την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου να καταγγέλλει πως οι 15.000 άνθρωποι που κάνουν αίτηση για άσυλο, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του Β. Αιγαίου