Στην απόφαση να ανοιχτούν οι λογαριασμοί εμπλεκομένων με το σκάνδαλο του νοσοκομείου του Ερρίκος Ντυνάν προχώρησε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, μετά την πρόταση που κατέθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, και υπερψήφισε η πλειοψηφία.
 
Σύμφωνα με τον εισηγητή, η Βουλή δεν μπορεί να περιμένει άλλο τη Δικαιοσύνη που «κινείται με τον αραμπά» σε όλες τις υποθέσεις.  «Δεν πρέπει να αναμένουμε καμία απόφαση κανενός δικαστικού οργάνου ή δικαστικού λειτουργού. Μπορούμε να το κάνουμε τώρα, με απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής Επιτροπής, ως ανακριτική πράξη» ξεκαθάρισε ο Σπ. Λάππας, σημειώνοντας πως μία τέτοια απόφαση είναι σύμφωνη με το νόμο.
 
Όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέλη του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, που διαδέχθηκε τον Ανδρέα Μαρτίνη και έλαβε τις αποφάσεις για το ξεπούλημα του νοσοκομείου σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς έναντι πινακίου φακής.
 
Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, κατά την μακρά και πολυήμερη κατάθεσή του στην Επιτροπή, είχε ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων, με την ονοματολογία να ανόιγει, χωρίς όμως να γίνονται επισήμως γνωστά.
 
Τότε, ο Α. Μαρτίνης είχε δηλώσει πως «προτείνω να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αυγερινού και Καϋμενάκη, ανθρώπων της ΔΟΥ Κηφισιάς, του διευθυντή της συγκεκριμένης ΔΟΥ κ. Κολαϊτη, του Γιαννίκου, της Μπερετάνου και του κ. Παπαγεωργίου που μαζί με τον Γιαννίκο έκαναν όλους τους ελέγχους» είπε.
 
Ταυτόχρονα, ζήτησε το άνοιγμα του λογαριασμού του κ. Χαραμή, αλλά και του Λιαρόπουλου. «Του νυν συνδικαλιστή του Ντυνάν κ. Πανταζόπουλου και επίσης του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγκάρη που ήταν μέλη της Επιτροπής για την προμήθεια του εξοπλισμού» πρόσθεσε τότε, παραθέτοντας τα ονόματα που προτείνει.