Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά είναι διαδικασία η οποία κινείται σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις και περιγράφεται στον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 80). Την απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα. Ο Κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές στους οποίους αποδίδεται μομφή να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.
 
«Δυστυχώς ο λόγος του ήταν πολύ σαφής και σπέρνει μίσος διχασμό, δηλητήριο και υποψία για Έλληνες βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο όλες τις δεκαετίες όσο και αν κανείς ανατρέξει στα πρακτικά. Κανένας βουλευτής δεν πρέπει να καλείται να δηλώσει στην Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη πατρίδα, ή αν πιστεύει κάπου αλλού. Διότι οι Έλληνες βουλευτές εκλέγονται. Και μερικοί που είναι μουσουλμάνοι πολίτες, Έλληνες βουλευτές εκλέγονται από την δεκαετία του 90 τέσσερις και πέντε φορές σε πλήρη γνώση και αρμονία με το ελληνικό Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους και την πλήρη λαϊκή συγκατάθεση των Ελλήνων πολιτών, που ζουν εκεί και πιστεύουν ότι πιστεύουν» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφορικά με τη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών, και ξεκαθάρισε ότι «ουδείς έχει το δικαίωμα να τους ζητάει αυτή την δήλωση και την μαρτυρία μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο».
 
«Λυπάμαι πάρα πολύ διότι θεωρήσαμε ακρότητες – οι οποίες δεν ελέχθησαν μάλιστα κατά την διάρκεια κάποιας όξυνσης – προφανώς προσχεδιασμένο και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια αυτά που ακούστηκαν περί Τούρκων πρακτόρων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.
 
Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας τη Δευτέρα, αν και είχαν κληθεί για εξηγήσεις, δεν παρέστησαν ούτε ο γγ της Χρυσής Αυγής ούτε οι δύο βουλευτές. Ωστόσο Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος απέστειλαν υπομνήματα. Υπόμνημα δεν απέστειλε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.