Σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής El Pais, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, κάλεσε τους πολίτες της χώρας «να συμμορφωθούν πλήρως με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά από υποδείξεις των αρμόδιων φορέων», προκειμένου «να μη βρεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις τους επόμενους μήνες. Είναι σημαντικό για όλους μας».

Τη Δευτέρα, ο Σάντσεθ ανακοίνωσε πως με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 23:00 έως τις 06:00. Παρά το ότι τυπικά χρειάζεται η έγκριση των αρμόδιων τοπικών αρχών, η ισπανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι λόγω της έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να ισχύσουν άμεσα μέτρα.

Δημοσίευμα του Euronews επισημαίνει πως από τις 23:00 έως τις 06:00 θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν σχετική άδεια από τον εργοδότη τους, όσοι έχουν ανάγκη την αγορά φαρμάκων και όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους ή ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Για τις κατηγορίες αυτές είναι επιβεβλημένο να έχουν μαζί τους τα σχετικά χαρτιά που αποδεικνύουν ότι κατατάσσονται στις παραπάνω ομάδες.