Όπως καταγγέλλει το Δυτικό Μέτωπο, στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο που ολοκληρώνει την εγκληματική πολιτική στον τομέα των απορριμάτων στην Αττική πέρασε την Πέμπτη η Περιφέρεια Αττικής, μετά την εν κρυπτώ συνεδρίαση της ΕΕ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής.

Με μία συνεδρίαση στα «μουλωχτά» και δια περιφοράς, όπως καταγγέλλεται, την Πέμπτη 29/10/2020 το μεσημέρι και 24 ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, 30/10/2020, ανακοίνωσαν την απόφαση τους. «Με 200 λέξεις, όλες κι όλες, έκλεισαν τη δουλειά και ολοκλήρωσαν το “θεάρεστο” έργο τους: Η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ “Ανακηρύσσει προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού τον οικονομικό φορέα ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ – WATT ΑΕ – Α’ ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΕΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με προσφερόμενη τιμή 26.547.587,85 € πλέον ΦΠΑ”» καταγγέλλει η συλλογικότητα.

«Αυτό που άρχισε η κ. Ρένα Δούρου (και αυτή στα μουλωχτά), την 1η/8/2019, το τελείωσε ο κ. Γιώργος Πατούλης στις 29/10/2020. Η κ. Δούρου έβγαλε την καταδικαστική απόφαση για τη Δυτική Αθήνα – Αττική και ο Πατούλης την εκτέλεσε. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, από την πρώτη στιγμή, πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις για να μη φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Σήμερα, καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας – Αττικής να ξεσηκωθούν, πριν αρχίσουν οι μπουλντόζες του ΗΛΕΚΤΩΡΑ να “σκάβουν τον τάφο μας”» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Όπως τονίζεται, η νέα χωματερή της Φυλής, δηλαδή το υφιστάμενο εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ) και το νέο υπερ-εργοστάσιο επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών που προωθεί ο περιφερειάρχης Πατούλης, αναμένεται να μετατρέψουν τη Δυτική Αθήνα – Αττική στο μεγαλύτερο και μακροβιότερο σκουπιδότοπο της Ευρώπης, καλώντας τον κόσμο να μην επιτρέψει ένα τέτοιο έγκλημα.

«Ο περιβαλλοντικός ρατσισμός σε βάρος της Δυτικής Αθήνας – Αττικής δεν πρέπει να περάσει! Μόνη λύση ο ξεσηκωμός!» καταλήγει το Δυτικό Μέτωπο.