Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, οι Εργατικοί σκοπεύουν να στηρίξουν την κυβέρνηση Τζόνσον για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του Δεκεμβρίου, μερικές ώρες μετά την ήττα του Τζόνσον σε ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή των Κοινοτήτων για πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να δώσουν στη Βρετανία μια ακόμα παράταση για το Brexit. «Οι 27 (κράτη – μέλη της ΕΕ) συμφώνησαν να δεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για μια ευέλικτη αναβολή του Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2020».

Νέα παράταση για το Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τον Κόρμπιν, αυτός είναι ο λόγος που πλέον δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς όπως είχε τονίσει και προ ημερών δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσει σε περίπτωση που υπήρχε ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Κόρμπιν υποστήριξε ότι σε περίπτωση που υπάρξουν πρόωρες εκλογές, οι Εργατικοί πρόκειται να διεξάγουν την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική καμπάνια ώστε να φέρουν τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γνωρίσει η Βρετανία.

«Είχα δηλώσει και στο παρελθόν επίμονα ότι είμαστε κατηγορηματικοί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που υπήρχε ακόμα στο τραπέζι το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit. Τώρα πλέον ακούσαμε από την ΕΕ ότι δίνεται παράταση τριών μηνών και το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι πλέον στο τραπέζι. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική καμπάνια για τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γνωρίσει η χώρα μας».