Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, μέλη της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠαΜακ», πραγματοποίησαν παρέμβαση στην πρυτανεία του πανεπιστημίου, «έχοντας ως κύριο αίτημα την άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής και επίσης τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλες/ους και το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και της κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων που καταργούνται σε επί μέρους σχολές».

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο πρύτανης του ΠαΜακ να απαντάει πολύ απαξιώτικα και ειρωνικά στα αιτήματα των φοιτητών. Για παράδειγμα, όταν οι φοιτητές του αναφέρουν το πρόβλημα ότι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν μπορούν να βρουν δουλειά, η απάντηση του Αχιλλέα Ζαρπάνη είναι «ε και τι θες να σου βρω εγώ;». 

«Ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά» τονίζει σε ανακοίνωση της η «Πρωτοβουλία Φοιτητών ΠαΜακ»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠαΜακ»:

«Στις 18/10, μετά από απόφαση της συνέλευσης φοιτητών Πα.Μακ., πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην πρυτανεία, έχοντας ως κύριο αίτημα την άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής και επίσης τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλες/ους και το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και της κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων που καταργούνται σε επί μέρους σχολές.

Η αυθαίρετη απόφαση της κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα μας καθώς μας αναγκάζει όχι μόνο να καθυστερήσουμε τις σπουδές μας, αλλά και να πληρώνουμε επιπλέον έξοδα διαμονής στην πόλη, νοίκι, μεταφορικά κ.α.

Η πρόθεση μας να μην λειτουργήσουμε δια αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, ενόχλησε ιδιαίτερα το διοικητικό προσωπικό. Ακολούθησε μια ¨συζήτηση παρωδία¨, με τις πρυτανικές αρχές να απεκδύονται οποιαδήποτε ευθύνη. Επιπλέον, ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά.

Για αυτό, δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό. Απαιτούμε τα αυτονόητα:

  • Άμεση άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής
  • Δωρεάν συγγράμματα και σίτιση για όλες και όλους.
  • Ενιαία και ισχυρά πτυχία με όλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα ενσωματωμένα σε αυτά.

Πρωτοβουλία φοιτητών Πα.Μακ.»