X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Πρόσκληση με αναφορά στην «ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών» για τον Μητσοτάκη από τον Λευκό Οίκο

Στον Λευκό Οίκο θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου. «Ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών» και «θρησκευτικές ελευθερίες» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην πρόσκληση που δημοσιεύτηκε από τις ΗΠΑ, σε μία συνάντηση που έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε από την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών που περιελάμβαναν «μνημόνιο σε ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και οπτικοακουστικά μέσα».
Πρόσκληση με αναφορά στην «ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών» για τον Μητσοτάκη από τον Λευκό Οίκο
|

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει η πρόσκληση του Λευκού Οίκου στον Έλληνα πρωθυπουργό, προκαλώντας απορίες για την ονομαστική αναφορά στην ατζέντα που αναμένεται να τεθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο, στη συνάντηση που αναμένεται να λάβει χώρα στις 7 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας, «Ο Πρόεδρος Τραμπ θα καλοσωρίσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου. Η επίσκεψη αυτή θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ» σημειώνεται ακόμη.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο» σημειώνεται ακόμα, για να καταλήξει η ανακοίνωση στην επίμαχη ατζέντα που προκαλεί ερωτήματα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο» καταλήγει το προσκλητήριο του Λευκού Οίκου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η πρόσκληση αυτή έρχεται σχεδόν δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπινγκ στην Ελλάδα, ενώ είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια έχει η ένταση και ο εμπορικός ανταγωνισμός του Ντ. Τραμπ με τους Κινέζους έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Άλλωστε, κατά την επίσκεψη του Κινέζου στη χώρα μας υπεγράφησαν 16 εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα, με μία από αυτές να αναφέρεται ως «Μνημόνιο Συνεργασίας σε ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και οπτικοακουστικά μέσα μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ελλάδας και της Εθνικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής της Κίνας».

Όπως έγινε στις αρχές Νοεμβρίου γνωστό, η εν λόγω συμφωνία έχει ως στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών οπτικοακουστικών μέσων και την ανάπτυξη πολιτιστικών και τεχνολογικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και δεν αποκλείεται να βρεθεί στην ατζέντα της συζήτησης με τον Αμερικανό Πρόεδρο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις