Αφού είπε ότι το μάνατζμεντ και η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης θα παραμείνουν στο Δημόσιο, ο κ Βερναρδάκης συμπλήρωσε πως «Μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της ΕΥΑΘ, οι πολιτικές ενίσχυσης της εταιρείας και αυτή ακριβώς η ανάπτυξή της είναι που μπορεί να της προσδώσει προστιθέμενη αξία».
 
Ο κ. Βερναρδάκης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη πρόσληψης επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού καθώς από τους 450 εργαζόμενους το 2009 έχουν μείνει οι 220(90 με μπλοκάκι). Παράλληλα ο κ. Κρεστενίτης επέμεινε στην ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του, υπογράμμισε «την ανάγκη ενσωμάτωσης της δημόσιας διαχείρισης του νερού στο πλαίσιο του νέου ταμείου δημόσιας περιουσίας. Αυτό ακριβώς συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αποτελεί δεδηλωμένη επιλογή των φορέων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης, καθώς και πεδίο διαμόρφωσης νέων πολιτικών πρωτοβουλιών» σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο.