Η συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να έχει ληφθεί μετά από εντολή του αναπλ.υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα ο οποίος ήδη έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και δεσμεύτηκε για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και επιβολή κυρώσεων εφόσον προκύψουν στοιχεία.

Πρόκειται για έναν υπαστυνόμο Α’, έναν υπαρχιφύλακα και δύο αστυφύλακες οι οποίοι τώρα απομακρύνονται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις για τις ενέργειές τους, από τις οποίες τραυματίστηκε το μέλος της ΛΑΕ, Σόφη Παπαδόγιαννη, όταν δέχθηκε στο κεφάλι δακρυγόνο το οποίο εκτοξεύθηκε σε ευθεία βολή.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Υπ. Προστασίας του Πολίτη:

«Στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης για περιστατικά που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 08 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος και για τη διευκόλυνση της έρευνας και την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού συμφέροντος, μετακινούνται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), τέσσερις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας Υπαστυνόμος Α’, ένας Υπαρχιφύλακας και δύο Αστυφύλακες.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει».