Λύση για το πρόβλημα των φοιτητικών εστιών, φαίνεται ότι βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος σε  συνάντηση του με τους πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνη και  Σ. Σιμόπουλο, συζήτησε εκτενώς το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αποφάσισε να δώσει εξάμηνη παράταση (μέχρι τον Αύγουστο του 2012) στην ανάληψη των εστιών από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στο διάστημα αυτό υπολογίζεται να έχουν εξομαλυνθεί τα προβλήματα, ενώ έως τότε την διαχείριση των εστιών θα εξακολουθήσει να έχει το ΕΙΝ, με την παρακολούθηση των πανεπιστημίων και του υπουργείο Παιδείας.

Τα πανεπιστήμια φαίνεται να δέχονται να αναλάβουν το προσωπικό των φοιτητικών εστιών, προκειμένου να μην βγουν στην εφεδρεία από τον νέο χρόνο.

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης από το προεδρείο της Συνόδου πρυτάνεων, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης Κ. Ρέμελη, κάλεσε αύριο στο γραφείο του το διευρυμένο προεδρείο της Συνόδου για να συζητήσουν την πορεία εφαρμογής του νόμου για τα πανεπιστήμια.