Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, επιχειρώντας να καλύψει εντελώς την αστυνομική βία χθες στην πλατεία Νέας Σμύρνης προχώρησε σε μια ανεύ προηγουμένου αθλιότητα.

Ο βουλευτής έδωσε στον αέρα το όνομα ενός εκ των θυμάτων της αστυνομικής βίας που έχουν βρεθεί να είναι κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση, ενώ με ασφαλίτικη λογική υποστήριξε ότι ανήκει στη συλλογικότητα Ταξική Αντεπίθεση και ότι πρόσφατα είχε συμμετάσχει σε διαμαρτυρία για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στο υπουργείο Υγείας. Παραβιάζοντας κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων, τεκμηρίων αθώοτητας και της δικαστικής διαδικασίας ο βουλευτής κατέληξε να λέει ότι το θύμα αστυνομικής βίας «προσπάθησε να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού», πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος εγκάλεσε τον βουλευτή και του είπε ότι, κατά τα λεγόμενα του, ο άνθρωπος αυτός προσπάθησε να αποσπάσει υπηρεσιακό όπλο και μετά από ώρα τον βρήκαν οι αστυνομικοί στην πλατεία, ο Κ. Κυρανάκης έσπευσε να πει «και δεν τα κατάφερε» (σ.σ. να αποσπάσει όπλο), συμπληρώνοντας «άρα η αστυνομία έκανε τη δουλειά της».

Το επίμαχο απόσπασμα:

Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης του Κ. Κυρανάκη εδώ: