Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», κατά τους ελέγχους του Σώματος στις δύο τράπεζες, προέκυψαν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε υπερωριακή εργασία που δεν είχε δηλωθεί, με αποτέλεσμα να επιβληθούν βαριά πρόστιμα.
 
Σύμφωνα με τον Ν. Ηλιόπουλο, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε στο 13,3% το 2016 από 19,2% το 2014, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο επισιτισμός και η ένδυση είναι οι κλάδοι που εμφανίζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα. Ακόμη, πρόσθεσε πως εκτός από την αδήλωτη εργασία, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, όπου δηλώνονται λιγότερες ώρες εργασίας.
 
Παράλληλα, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει για την εξάπλωση των ελέγχων, υπογραμμίζοντας πως η υποστελέχωση ταλανίζει ακόμα την υπηρεσία, καθώς το 2014 καταργήθηκαν 200 οργανικές θέσεις, με το πιο εξόφθαλμο την κατάργηση του Νομικού Τμήματος και του Τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων.
 
«Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Ευρώπη που να λειτουργεί χωρίς Τμήμα Νομικής Στήριξης» δήλωσε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας την πρόσληψη 60 ατόμων, καθώς και πως μελετάται από επιτροπή η μείωση του προστίμου που επιβάλλεται για ανασφάλιστη εργασία σε επιχειρήσεις.