Για άλλη μία φορά η αστυνομία προβαίνει σε μια καταχρηστική ενέργεια βεβαιώνοντας πρόστιμο σε υγειονομικό υπάλληλο για άσκοπη μετακίνηση, ενώ ο τελευταίος μετέβαινε στο νοσοκομείο όπου υπηρετεί για τη βάρδιά του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας μεταφέροντας και την καταγγελία του γιατρού-μέλους του «ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί “ψυχή τε και σώματι” στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων», επομένως και του βεβαιώθηκε πρόστιμο.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι «εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής», καθώς ο γιατρός μετέβη τελικά στο νοσοκομείο όπου δουλεύει και ανέλαβε κανονικά την εφημερία του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του «και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν “εκ των ων ουκ άνευ”».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας

Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής(Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις.

Καλή χρονιά με υγεία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η μόνη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο σε υγειονομικούς καθώς στα μέσα Νοεμβρίου «3 υγειονομικοί (2 γιατροί κι ένας ψυχολόγος), εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, επιστρέφοντας από εφημερία, έτυχαν θερμής υποδοχής από την ελληνική αστυνομία με 300 ευρώ πρόστιμο στον καθένα γιατί επέστρεφαν με το ίδιο αυτοκίνητο στο σπίτι τους» ανέφερε σε ανάρτηση της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), παραθέτοντας και σχετικό ντοκουμέντο από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν. Άλλη μία καταγγελία για καταχρηστική επιβολή προστίμου σε υγειονομικό φέρνει στην επιφάνεια ο ιατρικός σύλλογος Ημαθίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ένας γιατρός, κάτοικος Θεσσαλονίκης ο οποίος και εργάζεται στο νοσοκομείο της Βέροιας, μετέβαινε εκεί για τη βάρδιά του, ωστόσο σε έλεγχο της τροχαίας παρά το γεγονός ότι επέδειξε την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα της βάρδιας του, αυτό δεν ήταν αρκετό και του βεβαιώθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση. Παρ’ όλα αυτά, τον άφησαν να συνεχίσει προς την Βέροια όπου και ανέλαβε κανονικά εφημερία.

Πρόστιμο σε υγειονομικούς επειδή επέστρεφαν μαζί με αυτοκίνητο από εφημερία σε νοσοκομείο