Μιλώντας την περασμένη Κυριακή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Νίκος Δένδιας άφησε αιχμές για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, λέγοντας πως αν το κόμμα χάσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του θα γυρίσει στο ποσοστό του 18% που είχε φτάσει επί Σαμαρά τον Μάιο του 2012

«Δεν είμαστε ένα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές. Η κυρίαρχη γραμμή του κόμματος, όπως διατυπώνεται από τον αρχηγό του, είναι μια τάση κεντροδεξιά, του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου. Αν χάσουμε τον ανοιχτό ευρωπαϊκό μας χαρακτήρα, την πατήσαμε. Θα περιοριστούμε σε ένα κομματίδιο του 18%».

Η τοποθέτηση αυτή έφερε την αντίδραση του γραμματέα του κόμματος, Λ. Αυγενάκη, ο οποίος υποστήριξε πως «η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα».

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι «ατυχής στιγμή στην πραγματικότητα και ανακόλουθη του ρόλου του είναι η δήλωση του κ. Αυγενάκη». Στη συνέχεια ο Λ. Αυγενάκης έκανε λόγο για παρεξήγηση, με τον Ν. Δένδια να ανασκευάζει.


Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν υπάρχουν ρωγμές στο εσωτερικό του κόμματος. «Η ΝΔ δεν έχει τάσεις, δεν έχει ούτε εθνικιστικά ούτε ακροαριστερά γκρουπούσκουλα και πράγματι, συμφωνώ με τον κ. Δένδια, εκπροσωπείται από τον αρχηγό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον Μάη του 2012 η ΝΔ δεν πήρε 18% γιατί πήγε δεξιά. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα έχανε από τα δεξιά της ένα 10-12% που πήραν οι ΑΝΕΛ. Το 18% το πήρε τότε γιατί ακολούθησε την ευρωπαϊκή γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και προσπαθώντας να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη».