Ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ, στο αμερικανικό Πεντάγωνο.
 
Στη δήλωσή του αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μέσα από τη δημιουργία νατοϊκής αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ναυτική βάση στη Σούδα. 
 
Σχετικά με την κατάσταση στα Βαλκάνια, οι δύο πλευρές φέρονται να εξέφρασαν προβληματισμό για τις ισλαμικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να πάνε προς τη μεριά των τζιχαντιστών.
 
Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη δημιουργία άξονα σταθερότητας μέσα από τη συνεργασία με την Αίγυπτο, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες βρίσκονται απέναντι στον ISIS, όπως είναι τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και την επέκταση αυτού του άξονα προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως είπε. 
 
 
 

Συνέχιση κυρώσεων κατά Ρωσίας
 

Η αμερικανική πλευρά αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα που έχει για την Ελλάδα το θέμα της Ουκρανίας -λόγω των 300.000 Ελλήνων που ζουν στη Μαριούπολη- ζητώντας ωστόσο τη συνέχιση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.
 
Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο ώστε να υπάρχουν συνομιλίες για ΜΟΕ.
 
Παράλληλα, η αμερικανική πλευρά φέρεται να εξήγησε στον Π. Καμμένο ότι η ακύρωση της συνάντησης με τον αμερικανό ομόλογό του έχει να κάνει με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 
 

Μετανάστες και σύνορα
 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα της μετανάστευσης και τη στάση των ΗΠΑ, ο Π. Καμμένος ζήτησε πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και κοινή πολιτική από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε όλα τα σύνορα της Ευρώπης.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Lockheed Martin και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΑΤΚ, εταιρειών που συνεργάζονται με την ΕΑΒ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
 
Επίσης, επισκέφθηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ενώ είχε συναντήσεις με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.