Όπως μεταδίδει το Mega, ήδη, Το Ποτάμι έχει στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικό κείμενο. 

Να αναφερθεί πως και την κρίσιμη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου είχε κυκλοφορήσει κείμενο (iefimerida)  από το Ποτάμι, το οποίο  έχει στα σκαριά» πρόταση μομφής κατά της πρόεδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πρόταση θα κατατεθεί από Σεπτέμβρη.

 
«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι' αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε στο Mega ο Γιώργος Αμυράς.
 
Στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι βουλευτές του Ποταμιού και αναζητούν υπογραφές για την κατάθεση της στη Βουλή την κατηγορούν ότι παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος. «Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
«Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης μομφής.
 
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι πολίτες, που σε ειδική σελίδα στο facebook, ζητούν να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής. Ήδη, οι υπογραφές έχουν φθάσει τις 40.000.