Καταγραφή κάποιων πρώτων σκέψεων για τη δημοσκόπηση που έκανε η MRB για το Star Channel, η οποία που έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

Οταν ξεκίνησε η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η κυβέρνηση πίστευε ότι είμασταν κάτι λίγοι φασαριόζοι, που θα τους χτυπήσει πριν καν ανοίξουν πανώ, και θα τελειώνει. Σήμερα η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα γίνεται θέμα δημοσκόπησης, και μάλιστα υπό ειδικές συνθήκες – και ο κορονοϊός και η πολιτική της κυβέρνησης και οι ημερομηνίες και το δείγμα εκείνες τις μέρες, παίζουν ρόλο.

Δείγμα χίλιοι πολίτες. Ημερομηνίες διεξαγωγής 1η, 2η και 3η Μαρτίου.

Σε δείγμα χιλίων πολιτών, λοιπόν, σε μια δημοσκόπηση που έγινε τις ίδιες μέρες που έριξαν τα προφιλ και κανανε τις λογοκριτικές παρεμβάσεις στα σόσιαλ, που το facebook εξαφάνιζε ως δια μαγείας τις φωτογραφίες της πρώτης μαζικότατης πορείας, που ΔΕΝ επέτρεπαν την ενημέρωση, οι 150+220, δηλαδή 370 στους 1000 είτε παίρνουν θέση υπέρ είτε δεν μιλούν, για λόγους που μπορεί να μην είναι αυτοί που λέει η συστημική ανάλυση υπό τις δεδομένες συνθήκες λογοκρισίας και τρομοκράτησης της κοινής γνώμης.

Είναι αλήθεια πως, εν μέσω κορονοϊού, στους δρόμους στην αρχή βγήκε μόνον ο ανθός της ελληνικής νεολαίας – οι υπόλοιποι αργήσαμε λίγο. Ήταν τα «40 αναρχικοί» που γίναν «50 αναρχικοί» που γίναν «100 αναρχικοί» που γίναν σήμερα 15,5% της ελληνικής κοινωνίας συν, μετά βεβαιότητος, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το 22% του Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ, διότι τις στατιστικές πολλοί ηγάπησαν, την κυβέρνηση της νέας χούντας και τους στατιστικολόγους ουδείς.

Τέλος, το 60% που λεει ότι είναι υπέρ ή μάλλον υπέρ, επίσης, δεν μας εξηγεί αυτό το «μάλλον». Γιατί αυτό το «μάλλον» εύκολα μπορεί να σημαίνει «όχι και να τον σκοτώσουν όμως».

Αυτά τα ολίγα, ως σκέψεις και πρώτη ανάγνωση.