X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας των πρώην υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά μετά από αίτημα της εισαγγελικής αρχής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ελέγχεται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis, τόνισε ότι στοχοποιείται από πολιτικούς κακοποιούς και έδωσε τον λόγο της τιμής του πως θα τους συντρίψει και θα οδηγήσει τους σκευωρούς σε δίκη. Ο Μάριος Σαλμάς, που ελέγχεται για υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων, δήλωσε ότι κατηγορείται λόγω του «δόγματος Πολάκη». Ψηφίστηκε άρση ασυλίας και για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά για υπόθεση διαμάχης του με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία.
Nikos Libertas / SOOC
|

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας των Λοβέρδο, Φωκά και Σαλμά, αφού και οι τρεις είχαν αιτηθεί για αυτό. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές και κατά ψήφισε ένας. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Μ. Σαλμά ψήφισαν υπέρ 209 βουλευτές, ενώ τέσσερις καταψήφισαν. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Φωκά ψήφισαν 212 βουλευτές και τρεις ψήφισαν και τρεις ψήφισαν κατά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Α. Λοβέρδος επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας και επισήμανε ότι οι «πολιτικοί κακοποιοί» και οι «σκευωροί» που τον στοχοποιούν θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ έδωσε «λόγο τιμής» για τη συντριβή τους. Τόνισε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκονται στη στοχοποίηση του, κάνοντας παραλληλισμό με τακτικές του Γκαίμπελς.

«Έχω στο πλευρό μου την αλήθεια και η αλήθεια έχει συντριπτική δυναμική. Με αυτήν θα συντρίψω τη σκευωρία σας, με αυτήν θα καθίσουν οι σκευωροί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί οι σκευωροί που οργάνωσαν τη συγκεκριμένη πολιτική πλεκτάνη είναι κακοποιοί. Κανένα εμπόδιο δεν θα βάλω, όμως, ανάμεσα σε μένα και το κόμμα μας και τον λαό, επικαλούμενος υπουργικά και βουλευτικά προνόμια. Είναι σκευωροί και άθλιοι συνωμότες.

Ο Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Εσείς είστε απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς. Για ψήφους τελικά στήθηκε και συνεχίζεται καταρρακωμένη αυτή η σκευωρία. Γι΄ αυτούς και για άλλους λόγους είμαι σήμερα στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών. Επαναλαμβάνω εδώ τώρα τη φράση με την οποία απαντώ στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να με στηρίξουν. Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω. Δίνω λόγο τιμής».

Στο «δόγμα Πολάκη» αποδίδει τις κατηγορίες ο Σαλμάς

Από την πλευρά του, ο Μ. Σαλμάς υπογράμμισε ότι θέλει την άρση ασυλίας του για να αποδειχθεί πως δεν υπάρχει κανένα θέμα σκανδάλου, αφού τα όσα λέγονται εις βάρος του είναι υποκινούμενα από τον Παύλο Πολάκη, το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), Γιώργο Σπυρίδη.

Υποστήριξε ότι τα όσα του αποδίδονται αποτελούν «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη «να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή»». Παράλληλα, μετέδωσε ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, Γιώργος Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο Μ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο Σπυρίδης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Σπυρίδης ο γενικός επιθεωρητής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, τον έβαλαν εκεί σε αυτή την θέση για αυτή τη δουλειά. Να υλοποιήσει το δόγμα Πολάκη να βάλουμε μερικούς φυλακή. Ο Γενικός Επιθεωρητής Σπυρίδης δεν έχει όμως δικαίωμα από τον νόμο να κάνει εκθέσεις παρά απλά να διαβιβάζει τις εκθέσεις των επιθεωρητών. Ο κ. Πολάκης αλλάζει ολόκληρο τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ στις 1 Νοεμβρίου του 2018 ενώ γράφονται τα πορίσματα της εξεταστικής, για να προσθέσει το άρθρο 58 που να δίνει δυνατότητα εισήγησης της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Και ο Σπυρίδης γράφει σε έκθεση διαπιστώσεων στις 28 Νοεμβρίου 2018, 5 μέρες πριν διαβιβαστεί το πόρισμα της εξεταστικής στην εισαγγελία ότι οι συμβάσεις είναι παράνομες, προσέξτε ο φαρμακοποιός από την Βέροια κάνει και τον καθηγητή του δικαίου των συμβάσεων και κρίνει την νομιμότητα μιας σύμβασης, την οποία εμμέσως έχει κρίνει νόμιμη ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού συνεδρίου που είναι αρμόδιος,

Και προσθέτει ότι εξ αντικειμένου αυτό δημιουργεί δήθεν ζημία, εξαφανίζει την πρόταση του ενός επιθεωρητή για διερεύνηση ευθυνών Μπερσίμη Γεωργακόπουλου και διαστρεβλώνει τις προτάσεις των 2 επιθεωρητών που κανένας δεν καταλογίζει ευθύνες και επιστροφή ούτε ένα ευρώ από το διαγνωστικό, αλλά αυτός χωρίς να νομιμοποιείται το κάνει. Και στις 3/12/2018 βιαστικά ο Γεωργακόπουλος παίρνει παράνομη για πολλούς λόγους απόφαση με 5 ψήφους στον ΕΟΠΥΥ ενώ 6 ή φρόντισαν να λείπουν ή δεν ψήφισαν μόνο και μόνο για να βγάλει δελτίο τύπου το γραφείο Πολάκη ότι επιστρέφονται χρήματα από το διαγνωστικό και για να προλάβει να μπει στο πόρισμα της εξεταστικής. Παρότι ζητήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου από το διαγνωστικό να τους κοινοποιηθεί η απόφαση επί 4 μήνες δεν απάντησαν και μόλις χθες έστειλαν email ελάτε σας παρακαλούμε να την πάρετε».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις