Μέλη της Αριστεράς, αλλά και 12 βουλευτές του  κυβερνητικού συνασπισμού έχουν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν. Την στήριξη της Α. Μερκελ προς την Αθήνα, προκειμένου να παραμείνει στο ευρώ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ενώ «άδειασε» τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος πρότεινε έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη. Ο τελευταίος δέχτηκε και τα πυρά του Βεστερβέλε, ο οποίος έκανε λόγο για «σπέκουλα».

Να καταψηφίσουν καλεί τους Γερμανούς βουλευτές η Bild

Η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο Με τον τίτλο «δισεκατομμύρια για τους Έλληνες – STOP!» και φιλοξενεί απόψεις οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι τάσσονται κατά της συνέχισης της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Ταυτόχρονα δημοσιεύει δημοσκόπηση, όπου το 63% των πολιτών φέρεται να λέει «όχι» στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, η οποία όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες διεξήχθη σε σύνολο 500 ανθρώπων.

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Reuters, το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα σήμερα, αλλά η Καγκελάριος Μέρκελ ίσως αναγκαστεί να καταφύγει και στη συνδρομή της αντιπολίτευσης για να ξεπεράσει την αντίσταση κάποιων διαφωνούντων, μελών του κόμματός της.

Αποστάσεις Μέρκελ από τις δηλώσεις του Γερμανού υπ. Εσωτερικών

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, με την αλληλεγγύη να παρέχεται εάν η Αθήνα κάνει τις δικές της προσπάθειες να ξεπεράσει την κρίση χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ υποστήριξε ότι η Μέρκελ δεν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος το Σαββατοκύριακο έγινε το πρώτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που ενθάρρυνε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.