Μιλώντας στον Real FM η Μ. Παπαδοπούλου δήλωσε πως «δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται κατά πώς συμφέρει το κάθε κόμμα, ούτε να υποβαθμίζονται». «Δηλαδή, οι ΑΝΕΛ που συμμετέχουμε με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και όχι με εκείνη του κομματικού στελέχους, συμμετέχουμε σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση; Αυτό είναι παραλογισμός» πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε «αντικυβερνητική», όπως τη θέλει η ΝΔ, συγκέντρωση η ίδια απαντάει ότι «τα συλλαλητήρια αυτά δεν πρέπει να ερμηνεύονται κατά το δοκούν, γιατί αποτυπώνουν την έκφραση των Ελλήνων ανεξαρτήτως ιδεολογικού φάσματος για ένα εθνικής σημασίας ζήτημα σχετικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος. Δεν είναι αντικυβερνητική διαδήλωση. Ως αντικυβερνητική διαδήλωση θέλει να το εμφανίζει η ΝΔ η οποία έχει μια αλλοπρόσαλλη στάση», καθώς «πριν από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν κατά των συλλαλητηρίων, όταν όμως είδε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ξαφνικά μετατοπίστηκε απροκάλυπτα για ψηφοθηρικούς λόγους».

 

«Δε δεχόμαστε τον όρο ‘’Μακεδονία’’»
 

Ερωτηθείσα ότι προτείνεται το όνομα «Gorna Makedonija» για τα Σκόπια, έκανε λόγο για «μία πληροφορία σε επίπεδο φήμης και υποθετικού σεναρίου». «Εκφράζουμε την πάγια θέση μας, ότι δεν δεχόμαστε τον όρο ‘’Μακεδονία’’ ή παράγωγό του για τα Σκόπια» είπε αυστηρά.
 
«Ο όρος «Μακεδονία» είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς. Αυτό που επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση είναι μια συνολική λύση στα προβλήματα με τα Σκόπια, με πρώτο και κύριο το ζήτημα του αλυτρωτισμού και την εξάλειψη κάθε ίχνους του. Η χρήση του όρου «Μακεδονία» υποδηλώνει τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι να εξαλειφθεί κάθε ίχνος αλυτρωτισμού. Να δούμε εάν το κράτος των Σκοπίων, που βιάζεται για λύση και θέλει να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς, θα το δείξει εμπράκτως», πρόσθεσε.