Με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ, που υπογράμμιζε πως σε αν έρθει στην κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις ίδιες «μεταρρυθμίστηκες προτάσεις»  που είχε προωθήσει ως υπουργός ο Κ. Μητσοτάκης, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζει πως το εφιαλτικό σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός.

Στην ανακοίνωσή του, με τίτλο «Ο νέος εφιάλτης Μητσοτάκη στη Δημόσια Διοίκηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός», το υπουργείο Διοικητικής Ανσυγκρότησης βεβαιώνει ότι «η Δημόσια Διοίκηση θα αναβαθμιστεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει πράξη, μετά φυσικά και την απολύτως αναγκαία διορθωτική θεσμοθέτηση κανόνων αξιοκρατίας, δικαίου και διαφάνειας».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι «ξεκάθαρες θέσεις» της ΝΔ για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, αφορούν την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. «Χαιρόμαστε, που παρά τις προσπάθειες αναβάπτισής του σε “μεταρρυθμιστή”, ο κ. Μητσοτάκης με παρρησία ομολογεί ότι θα επαναλάβει το ίδιο «μεταρρυθμιστικό» του έργο, δηλαδή τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και τόσα άλλα, με μοναδικό γνώμονα την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του ανθρώπινου δυναμικού της».