Το πρωί της Δευτέρας στρατιώτης της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Κρήτης στα Χανιά, άρχισε να πυροβολεί στη μονάδα του χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ΕΡΤ.
 
Ο 29χρονος καταδρομέας αλεξιπτωτιστής μετά το πέρας της υπηρεσίας δεν γύρισε από την σκοπιά με αποτέλεσμα οι ανώτεροι του να αρχίσουν να τον ψάχνουν, όπου και τον βρήκαν καλυμμένο πίσω από βράχους. Στην έκκληση τους να βγει έξω, ο στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί προς τους στρατιώτες, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι πυροβόλησε προς τα κτήρια της μονάδας, ενώ στη συνέχεια έβγαλε την φόρμα παραλλαγής και τράπηκε σε φυγή εκτός στρατοπέδου, κλέβοντας και ένα ημιφορτηγό απειλώντας τον ιδιοκτήτη του.
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να συνδράμει η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) αλλά και ειδικός διαπραγματευτής, με σκοπό να βρεθούν τα ίχνη του στρατιώτη.
 
Τελικά, ο στρατιώτης συνελήφθη από την αστυνομία στο δρόμο προς το Κολιμπάρι, όπου για άγνωστο λόγο είχε ακινητοποιήσει το όχημα στο οποίο επέβαινε. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο στρατιώτης ομολόγησε ότι έκλεψε το όχημα αλλά αρνήθηκε ότι υπηρετεί στο Σώμα. Στην έρευνα του οχήματος βρέθηκε το όπλο και η εξάρτηση του. «Δεν ήμουν εγώ που πυροβόλησα», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο νεαρός οπλίτης.
 
Σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού σημειώνεται ότι, «ο ΣΤΡ(ΚΔ) Α.Π της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού “Νικολάου Αποστολάκη”, και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛΑΣ. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται από τα αρμόδια όργανα».
Σύμφωνα με το tvxs, το περιστατικό έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, καθώς ο εν λόγω στρατιώτης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι της μονάδας, ενώ εύλογο είναι το ερώτημα πώς πέρασε από τα ψυχολογικά τεστ του στρατού.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα, καθώς προ ημερών 22χρονος δόκιμος αξιωματικός που υπηρετεί στο Καστελόριζο έφυγε από την μονάδα του, έχοντας κλέψει προηγουμένως το τουφέκι του. Στη συνέχεια το έλυσε σε κομμάτια και πήρε το πλοίο της γραμμής. Τελικά, συνελήφθη από την Στρατονομία.