Από την επίθεση του ενός ενόπλου την ώρα που πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από μπαρ και κλαμπ στο κέντρο της πόλης, μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο ένοπλος, που παραμένει ασύλληπτος, άνοιξε πυρ γύρω στις 2.15 το πρωί (10.15 ώρα Ελλάδας) και τα κίνητρα της επίθεσής του παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι άνθρωποι οι οποίοι έβγαιναν από μπαρ και κλαμπ την ώρα που αυτά έκλειναν έτρεχαν προς διάφορες κατευθύνσεις, στο άκουσμα των πυροβολισμών.

Νεκρή έπεσε μία 20χρονη, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, που όμως δεν απειλούν τη ζωή τους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. 

Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης ανακοινώνοντας ότι υπήρξαν πυροβολισμοί από δύο διαφορετικά σημεία στην ίδια περιοχή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας μέσω Twitter, ένοπλος άνοιξε πυρο στο κέντρο του Όστιν και ήδη υπάρχουν πληροφορίες για πολλά θύματα.


Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης.