«Το σχέδιο νόμου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 21/10. 5 μέρες, δηλαδή 86 ώρες, για ένα σχέδιο νόμου 39.536 λέξεων σημαίνει ότι θα πρέπει να διαβάσουμε, να κατανοήσουμε και να σχολιάσουμε 460 λέξεις την ώρα, χωρίς σταματημό μέχρι τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα (αφήνουμε εκτός υπολογισμού την αιτιολογική έκθεση που είναι και αυτή 16.717 λέξεις. Αλλά θα την διαβάσουμε, δεν θα την διαβάσουμε και αυτήν;)» σχολιάζουν στα κοινωνικά μέσα οι 3 οργανώσεις, προσθέτοντας ότι «Και όλα αυτά για ζητήματα που αφορούν τις πραγματικές ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε σήμερα (16/10) στη δημοσιότητα το νέο Σχέδιο Νόμου Περί Διεθνούς Προστασίας, που περιλαμβάνει μια συνολική μεταρρύθμιση του ελληνικού συστήματος ασύλου για τους πρόσφυγες.

Το σχέδιο νόμου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 21/10. 5 μέρες, δηλαδή 86 ώρες, για ένα σχέδιο νόμου 39.536 λέξεων σημαίνει ότι θα πρέπει να διαβάσουμε, να κατανοήσουμε και να σχολιάσουμε 460 λέξεις την ώρα, χωρίς σταματημό μέχρι τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα (αφήνουμε εκτός υπολογισμού την αιτιολογική έκθεση που είναι και αυτή 16.717 λέξεις. Αλλά θα την διαβάσουμε, δεν θα την διαβάσουμε και αυτήν;)

Και όλα αυτά για ζητήματα που αφορούν τις πραγματικές ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

?Προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιώδη διαβούλευση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Υπουργείου το προηγούμενο διάστημα. Καλούμε το Υπουργείο να διευρύνει τις ημερομηνίες της δημόσιας διαβούλευσης. Είναι αδύνατο, μέσα σε αυτά τα χρονικά πλαίσια, να κατατεθούν επί της ουσίας απόψεις για ένα τόσο κομβικό νομοσχέδιο.

ΥΓ. Χάσαμε μερικά λεπτά για να γράψουμε αυτό το ποστ. Θα επιταχύνουμε στην ανάγνωση του Ν/Σ για να αναπληρώσουμε.