Στις 19:30, εκδόθηκε μήνυμα απο το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Φωτεινάρι και Σούδα, με κατεύθυνση προς παραλία Κόρακα Ροδακίνου. Το μήνυμα του 112 έγραφε συγκεκριμένα:

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Φωτεινάρι & #Σούδα απομακρυνθείτε μέσω παραλιακού Αγιοβασειλιάτικου δρόμου προς παραλία #Κόρακα_Ροδακίνου».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ με ριπές 7 μποφόρ.\

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 63 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 3ης και της 19ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 18 οχήματα και 4 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκονται σε δυνάμεις της αστυνομίας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έχουν κινητοποιηθεί πλωτά μέσα του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Η περιοχή σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4).