Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν ελλοχεύει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις βοηθούν και εθελοντές.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, 2 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:30 και μαίνεται αυτή την ώρα σε πλαγιά, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστό αν απειλεί κατοικίες.

Λίγη ώρα μετά ξέσπασε πυρκαγιά και στα Καλύβια Αττικής, όπου έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού Φέριζα αλλά και οικοτροφείου που βρίσκεται στην περιοχή. Στο μέτωπο των Καλυβίων ενισχύθηκαν γύρω στη 1 το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και πλέον στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε Νέο Βουτζά και Μέγαρα, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της χώρας. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη: