Σύμφωνα με δημοσίευμα του News247, τις πύλες του Πενταγώνου και του υπουργείου Άμυνας πέρασε ήδη το πρωί της Παρασκευής ο γνωστός ακροδεξιός πολιτικός, Φαήλος Κρανιδιώτης, για να συναντήσει τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
 
«Στα εθνικά θέματα πρέπει να φοράμε εθνική φανέλα» φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους του υπουργείου Άμυνας προσερχόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης του που προανείγγηλε προ εβδομάδων ο φύλα προσκείμενος ιστότοπος στον ίδιο, antinews.gr.
 
Στις αρχές Απριλίου, υπό τον τίτλο «Πανστρατιά για τη σωτηρία της πατρίδας» ανακοίνωνε το διαζύγιο με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την πως «αντί να καβαλήσει το κύμα της ανανέωσης που επιζητά απεγνωσμένα ο λαός, προτίμησε να πορευθεί με όλο το σκουπιδαριό που οδήγησε τη χώρα στο τέλμα, εμφανίζοντάς το ως πανάκεια για την αρρώστια των λαϊκιστών».
 
«Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, η ανικανότητα της ηγεσίας της ΝΔ να κατανοήσει και πράξει τα αυτονόητα, προμηνύει τον εγκλωβισμό της πατρίδας σε νέα αδιέξοδα που ενδεχομένως θα φέρει τον αφανισμό της» ανέφερε σε άλλο μέρος του άρθρου, τονίζοντας πως εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, και η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει «ενεργά στο ξεπούλημα της πατρίδας».
 
Το άρθρο κατέληγε σε κάλεσμα των πατριωτικών δυνάμεων για την αναγέννηση εν΄ςο ηρωικού πατριωτικού κινήματος, υπογραμμίζοντας πως «χωρίζουμε, λοιπόν, τους δρόμους μας από την λανθασμένη πορεία της παράταξης που αρνείται να αλλάξει και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μόνοι μας».
 
Η συνάντηση Καμμένου-Κρανιδιώτη έρχεται την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για επιχείρηση συσπείρωσης δυνάμεων της Δεξιάς, εκτός της Νέας Δημοκρατίας, γύρω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και ενώ οι απειλές των ΑΝΕΛ για τη στάση τους στο Μακεδονικό παραμένουν.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ίδια ημέρα και μετά τη συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Φ. Κρανιδιώτη, αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση με τον Κατερίνα Παπακώστα, που το προηγούμενο διάστημα διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, ανακοινώνοντας μόλις πριν δύο ημέρες την πρωτοβουλία της για τη συγκρότηση νέου κόμματος με το όνομα «Νέα Ελληνική Ορμή». Στο πλευρό της έχει ήδη βρεθεί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, που επίσης είδε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να τον θέτει εκτός κόμματος, για τα μάτια του Άδωνι Γεωργιάδη.