Σύμφωνα με το Reuters, σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπερασπίστηκε την προσέγγιση της ευρωζώνης για σταδιακή ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα.

Σημείωσε ότι αυτό δίνει στη χώρα τα κατάλληλα κίνητρα για να τηρεί τους όρους τους μνημονίου και επιτρέπει στην ευρωζώνη να εκτιμήσει πόση ελάφρυνση χρειάζεται πραγματικά η Ελλάδα. Αναφορικά με την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, έδωσε τα εύσημα για το κλείσιμο των συμφωνιών για το λιμάνι του Πειραιά και τα περιφερειακά αεροδρόμια. 

«Πρόκειται για μία εντυπωσιακή λίστα», ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις. Θύμισε πως ο ΟΟΣΑ έφερε την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας παγκοσμίως, από άποψη της πορείας των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο της ανάκαμψης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα 2,8 δισ που απομένουν για να ολοκληρωθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης των 10,3 δισ ευρώ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε πως «ευελπιστούμε πως αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». Η  χώρα εξοικονόμησε 8 δισ. πέρυσι λόγω των όρων πληρωμής του ESM και θύμισε πως το επιτόκιο είναι κάτω από 1%, πολύ πιο συμφέρον από τα δάνεια του ΔΝΤ.