Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, που θα οδηγήσει στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.
 
Επικαλούμενο δύο αξιωματούχους υπό το καθεστώς ανωνυμίας, η Ελλάδα θα μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες μέχρι το 1% το 2019. Παράλληλα, από τη μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ θα προκύψει ακόμη 1%, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Σχετικά με τα εργασιακά, το Reuters αναφέρει πως η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να απελευθερώσει περαιτέρω τις μαζικές απολύσεις, κατά τις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι συλλογικές συμβάσεις αναμένεται να επανέλθουν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το 2018.
 
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκάι, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν επιβεβαιώνουν τη συμφωνία, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες παραμένουν ανοικτά τα ενεργειακά.

«Όταν κλείσει η συμφωνία θα το μάθετε επισήμως»

 
Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, με αφορμή δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο «οι δανειστές και η Αθήνα κατέληξαν σε συμφωνία για σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων στις συνομιλίες για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης». Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή σημείωνε «Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή».
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δημοσίευμα του Reuters δεν επιβεβαίωνε ούτε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα σχετικώς κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.
 
Οι τελευταίες πρόοδοι αναμένεται να επιτρέψουν την επιστροφή μέσα στις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα των επικεφαλής των αποστολών της ΕΕ και του ΔΝΤ για να οριστικοποιήσουν λεπτομέρειες με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα, σημειώνει πάντως το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνοντας πως συνομιλίες διεξάγονται τώρα μέσω τηλεδιασκέψεων.
 
Η Ελλάδα είναι πιθανό να αρχίσει να νομοθετεί τις μεταρρυθμίσεις μόλις σφραγιστεί η συμφωνία ακόμη και από την ερχόμενη εβδομάδα, προσθέτει το Reuters.