Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα»  ο Π. Ρήγας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να ανακόψει την κοινωνική καταστροφή μιας χρεοκοπημένης χώρας «από τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. 
 
«Ο στόχος και η άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, συμπληρώνει, είναι η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με παρεμβάσεις στην Υγεία, την Παιδεία και με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους προς τον πολίτη. Δεν έχουμε πια καμία δικαιολογία για τις όποιες καθυστερήσεις» επισήμανε.
Στόχος η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο
 
Σε ό,τι αφορά στην προσεχή γενικότερη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του ΚΕ τόνισε ότι στόχος είναι η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο και η εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου. Ένα μοντέλο άσκησης εξουσίας που θα αμφισβητεί τους παραδοσιακούς μηχανισμούς πολιτικής διαμεσολάβησης με εμβάθυνση της δημοκρατίας, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία όλων των θεσμών.
 
Ο ίδιος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «μετεμφυλιακή ρητορεία» αναφερόμενος στην κλιμάκωση της πολεμικής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.
Τέλος ερωτηθείς για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Δικαιοσύνη ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης κα δικαιοσύνης και ότι «Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον προφανώς και είναι αντικείμενο σχολιασμού».