Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Παππά – Μόριλ υπογραμμίστηκαν παράλληλα οι ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και ο διαχρονικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας του Καναδά ως γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση έγινε επίσης λόγος για τη σημασία που αποδίδουν τόσο η νέα καναδική όσο και η ελληνική κυβέρνηση στην υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και όχι λιτότητας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Όσον αφορά την προσφυγική κρίση ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η απόφαση του Καναδά για επανεγκατάσταση 25.000 Σύρων προσφύγων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιδείξει απροθυμία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικό.


Διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων ζητεί ο Γ.Σταθάκης

«Θέλουμε διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο εντός του οποίου θα λυθούν τα τρία – τέσσερα προβλήματα» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στα μεταλλέια χρυσού της Χαλκιδικής, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

«Η ΝΔ είναι υπέρ του να πραγματοποιήσει η εταιρείας την δεσμευτική της επένδυση; Πρέπει να φτιάξει το εργοστάσιο κάθετης παραγωγής και να τηρεί περιβαλλοντικούς κανόνες;» αναρωτήθηκε ο κ.Σταθάκης, προσθέτοντας απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία: «Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα; Εκτός αν υπογράφηκε μία συμφωνία η οποία τελεί υπό διαρκή αίρεση από την πλευρά της εταιρείας. Αλλά αυτό πλήττει το δημόσιο συμφέρον».