Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο επικεφαλής των Εργατικών παρουσίασε την Πέμπτη το «μανιφέστο της ελπίδας» που συνοψίζει τις θέσεις που πρόκειται να εφαρμόσει σε περίπτωση που επικρατήσουν στις πρόωρες εθνικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, αν και το κόμμα του βρίσκεται πίσω κατά 12 – 14 μονάδες στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

Δήλωσε ότι το «μανιφέστο» αποτελεί «το πιο ριζοσπαστικό και φιλόδοξο σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες στη Βρετανία». Εκτίμησε πως «οι πλούσιοι συμπολίτες μας είναι λογικό να αντιδράσουν, βλέποντας ότι στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον οι αδύναμοι και όχι η αύξηση των μεγάλων εισοδημάτων και η μείωση φόρων των επιχειρήσεων τους».

Το κόστος των δράσεων του «μανιφέστου» προβλέπεται στα 82, 9 δισεκατομμύρια λίρες, με τον Κόρμπιν να ισχυρίζεται πως το ποσό αυτό θα καλυφθεί από τη φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και των εταιριών τους και κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

«Δείτε αυτό το μανιφέστο και κρίνετε το ποιος μάχεται για εσάς. Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας, από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεται όσο πρέπει για τους πολίτες που ζουν σε αυτή;».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, ανάμεσα σε άλλα, το «μανιφέστο» τάζει «μετωπική σύγκρουση με το σύστημα», που έχει στηθεί προς όφελος της ισχυρής ελίτ. Στις 107 σελίδες του το «μανιφέστο» κάνει λόγο για εθνικοποίηση στρατηγικών υποδομών, την αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την υγεία και την παιδεία, την ενίσχυση της «πράσινης» οικονομίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με την παραχώρηση πρόσθετων εξουσιών και πόρων στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στο φορολογικό σκέλος, υποσχέθηκε μηδενική αύξηση φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για το 95% του πληθυσμού, τονίζοντας ότι το κόστος της κρίσης θα το πληρώσουν μόνον οι έχοντες.

Δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού 10 λίρες ανά ώρα για όλους και αύξηση 5% για τους δημοσίους υπαλλήλους, επενδύσεις άνω των 70 δισ. λιρών για τη Σκοτία και επανακρατικοποίηση των σιδηροδρομικών δικτύων και των λεωφορείων, αλλά και των ιδιωτικοποιημένων δικτύων ηλεκτροδότησης και των ταχυδρομείων.

Δεσμεύτηκε ακόμα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και τη βελτίωση της περίθαλψης, ενώ υποσχέθηκε δωρεάν διαδίκτυο για όλους (μέσα από τη φορολόγηση των τεχνολογικών εταιρειών και την τμηματική εθνικοποίηση της British Telecoms), «πλαφόν» στα νοίκια, κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια, δωρεάν προγράμματα μετεκπαίδευσης ενηλίκων και 1.000 νέα κέντρα στήριξης παιδιών.

Τέλος, εξήγγειλε πρόγραμμα 75 δισ. λίρες για την οικοδόμηση 150.000 νέων εργατικών κατοικιών στη διάρκεια της θητείας των Εργατικών. Εξίσου ριζοσπαστική είναι η πρόταση για βαριά φορολόγηση (περίπου 12 δισ. λίρες τον χρόνο) των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών.

Σχετικά με το Brexit, επανέλαβε  πως δεσμεύεται νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες μέσα σε τρεις μήνες, η οποία θα κρατήσει τη Βρετανία σε τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, ενώ έξι μήνες μετά την εκλογική νίκη των Εργατικών θα τη θέσει σε δημοψήφισμα μαζί με την επιλογή της παραμονής στην Ένωση.