Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρόκειται να προσφέρουν 130 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει η Ελλάδα να καλύψει το 70% των υποχρεώσεών της προς τις Τράπεζες και υποστήριξε ότι η Κομισιόν θα πρέπει να βοηθήσει τεχνικά την Ελλάδα, για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει τις απαραίτητες και συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την ομάδα του, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει αμέσως στη διευκόλυνση επενδύσεων, στην παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. 
    
«Είμαστε σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να δουμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συνεισφέρει στο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας», είπε ο κ. Μπαρόζο. 
 
Τέλος, έκανε γνωστό ότι στα τέλη Απριλίου, η Κομισιόν και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, θα δώσουν στη δημοσιότητα έκθεση, στην οποία θα παρουσιάζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.