Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το Σαββατοκύριακο, ο Πούτιν απέρριψε αυτό που χαρακτήρισε ως «νέα πρόταση» του Κιέβου για κατάπαυση των εχθροπραξιών, επιμένοντας στον στόχο της πλήρους ρωσικής κυριαρχίας στις τέσσερις αυτές περιοχές. Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε την ουκρανική πρόταση ως περιορισμό των μαχών αποκλειστικά στις διεκδικούμενες περιφέρειες – κάτι που το Κίεβο απορρίπτει κάθετα ως παράνομη εδαφική απώλεια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε τη σταθερότητα της ρωσικής γραμμής, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους: «Η θέση μας είναι γνωστή. Δεν έχει αλλάξει. Διατυπώθηκε πριν από δύο χρόνια από τον αρχηγό του κράτους και είναι πολύ γνωστή στο καθεστώς του Κιέβου και στους Αμερικανούς διαπραγματευτές».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, συζήτησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη συνάντησή τους το Σαββατοκύριακο, πριν από το ταξίδι του Λουκασένκο στην Κίνα.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στις δηλώσεις Πούτιν, ενώ το αίτημα για σχολιασμό υποβλήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.