Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους, διαθέτοντας ένα πολύ στενό πλαίσιο μετακινήσεων και με το πρόστιμο των 300€ να αποτελεί δαμόκλειο σπάθη αλλά και τα κρούσματα ειδικά σε περιοχές όπως η Αττική να λαμβάνουν την ανιούσα, η κυβέρνηση φαίνεται να μην πτοείται, αφού σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από διαρροές προετοιμάζεται για μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, ήδη από τη περασμένη Πέμπτη και δύο μήνες πριν από την εθνική εορτή, δημοσιεύματα συστημικών μέσων ενημέρωσης και αφιέρωμα της κρατική τηλεόρασης, ανέφεραν ότι σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται «γενναίο» πρόγραμμα εορτασμών με στρατιωτική παρέλαση και «σήμα» τα νέα αεροσκάφη Rafale. Παράλληλα προσκλήσεις εστάλησαν στους προέδρους Γαλλίας και Ρωσίας, Εμμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και στον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο.

Διαβάστε αναλυτικά

Προετοιμασίες για στρατιωτική παρέλαση την 25η Μαρτίου με σήμα τα Rafale

Τις πληροφορίες των δημοσιευμάτων, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας ότι στόχος είναι η διοργάνωση μιας μεγάλης παρέλασης με υψηλούς προσκεκλημένους από τις χώρες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Επιπροσθέτως εξέφρασε την επιθυμία του, η παρέλαση να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα αλλά και την ελπίδα ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι καλυτέρα και θα μπορεί να παρευρεθούν πολλοί πολίτες.

Ωστόσο τα Rafale δεν αναμένονται στην παρέλαση, αφού όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «στόχος είναι το καλοκαίρι του 2021, από τον Ιούλιο, να αρχίσει η παραλαβή των αεροσκαφών ώστε έως το τέλος του έτους να έχουμε την πρώτη εξάδα. Και από εκεί και πέρα, άλλα έξι θα παραληφθούν το 2022 και τα τελευταία έξι, για να φτάσουμε συνολικά τα 18 αεροσκάφη, το 2023».

«Ο Ρώσος πρόεδρος δεν προγραμματίζει να επισκεφθεί την Αθήνα»

Η πρώτη άρνηση των υψηλών προσκεκλημένων, ήρθε από τη Ρωσία όπου σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε τη Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρο δεν έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Αθήνα, παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.