Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

 
Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
 

«Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της ΧΑ δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της ΧΑ. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της ΧΑ. Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων. Το πολιτικό σύστημα δεν επέδειξε πρωτοβουλία και θάρρος για να αναζητηθεί σύγκληση για τη ΧΑ. Δεν υπήρχε σύγκληση δυνάμεων» τόνισε.

 
Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε και στις εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για το θέμα της ακροδεξιάς οργάνωσης. «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη ΧΑ, σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» σημείωσε.
 
«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν, οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν ούτε ενα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;» πρόσθεσε.
 
Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι είχαμε υποχρέωση απο το 2010 να καταθέσουμε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε.