Έπειτα από το πλήθος των καταγγελιών γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να εξετάσει το ενδεχόμενο μη παραγραφής, στο εξής, των εγκλημάτων που αφορούν τέτοιου είδους κακοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Θέμα» τη Κυριακή, «το ζήτημα που αφορά τις αποκαλύψεις της κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου μας δίνει την αφορμή να πούμε ότι δεν μπορούμε πλέον, τέτοιου είδους φαινόμενα ούτε να κρύβονται, ούτε να υποθάλπονται, ούτε πολύ περισσότερο να μπαίνουν σε μία λογική μη δημοσιοποίησης. Το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι να σπάσει η σιωπή. Προωθούμε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν σε έναν μεγάλο βαθμό», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχή των καταγγελιών είχε γίνει προ ημερών από την Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της από μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και στελέχους της ΝΔ, του οποίου την ιδιότητα μέλους, το κυβερνών κόμμα έσπευσε να αναστείλει μετά την αποκάλυψη του ονόματός του από την ίδια τη Σ. Μπεκατώρου.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως «δυστυχώς και εδώ, απ’ ότι πληροφορούμαι έκανε κάποιο λάθος η προηγούμενη κυβέρνηση, μη κρατώντας τον χρόνο μη παραγραφής αυτών των αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος. Εμείς, θα επαναφέρουμε μία ρύθμιση, η οποία ίσχυε και σε προηγούμενο χρόνο. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον ποινικό κώδικα, χωρίς να δημιουργήσουμε άλλες παρενέργειες, οι οποίες θα έπλητταν συνταγματικά δικαιώματα ή μία συνταγματική αναφορά που θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα», εξήγησε.

Τέλος συμπλήρωσε πως με αυτόν τον τρόπο θα γίνει προσπάθεια «να καλύψουμε τέτοιου είδους περιστατικά, από εδώ και πέρα. Υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος, που είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψη που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».